Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś
1 kg
kiełbasa
2-3 szt
przecier pomidorowy
1 słoik
mąka
wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Do garnka dajemy fasolę i zalewamy ją zimną wodą , zostawiamy na noc . Gotujemy . Kiełbasę kroimy w plasterki i lekko smażymy na patelni . Dajemy do fasoli i dodajemy przecier pomidorowy , przyprawiamy . Gotujemy nadal i by zagęścić fasolę , robimy mieszankę , wodę z mąką i dajemy do fasoli by ją zagęścić . Podajemy na ciepło , najlepiej z chlebkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 27.04.2013 17:33
porposzę dwie porcje, dla mnie i męża :)
traktorek 06.04.2013 15:58
zjadło by się szkoda że moi domownicy jej nie lubią
adelajda 03.04.2013 12:01
ostatni mąż truje o taką !!
Kulinarna Ja 24.02.2013 21:54
uwielbiam!
ankaryba 15.02.2013 11:17
bardzo lubię :-)
muffina 13.02.2013 14:03
fasolka po bretońsku danie do którego mam słabość:) będzie za mną teraz biegać do puki nie zrobię. Skorzystam z przepisu:)!
dodi 13.02.2013 13:43
lubie takie
Bogumiła
Bogumiła 13.02.2013 13:34
pychotka
Laila2786 13.02.2013 13:14
od dłuższego czasu za mną chodzi, możne zrobię jutro

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak