Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1 kg
  • kiełbasa

    2-3 szt
  • przecier pomidorowy

    1 słoik
  • mąka

    wg uznania
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka dajemy fasolę i zalewamy ją zimną wodą , zostawiamy na noc . Gotujemy . Kiełbasę kroimy w plasterki i lekko smażymy na patelni . Dajemy do fasoli i dodajemy przecier pomidorowy , przyprawiamy . Gotujemy nadal i by zagęścić fasolę , robimy mieszankę , wodę z mąką i dajemy do fasoli by ją zagęścić . Podajemy na ciepło , najlepiej z chlebkiem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 27.04.2013 17:33
porposzę dwie porcje, dla mnie i męża :)
traktorek 06.04.2013 15:58
zjadło by się szkoda że moi domownicy jej nie lubią
adelajda 03.04.2013 12:01
ostatni mąż truje o taką !!
Kulinarna Ja 24.02.2013 21:54
uwielbiam!
ankaryba 15.02.2013 11:17
bardzo lubię :-)
muffina 13.02.2013 14:03
fasolka po bretońsku danie do którego mam słabość:) będzie za mną teraz biegać do puki nie zrobię. Skorzystam z przepisu:)!
dodi 13.02.2013 13:43
lubie takie
Bogumiła 13.02.2013 13:34
pychotka
Laila2786 13.02.2013 13:14
od dłuższego czasu za mną chodzi, możne zrobię jutro

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat