Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała 40 dag.
cebula 2 szt.
kiełbasa 35 dag.
koncentrat pomidorowy 8 dag.
mąka pszenna 1 łyżka
olej do smażenia
czosnek 3 ząbki
pieprz do smaku
majeranek do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę opłukać, namoczyć w przegotowanej chłodnej, wodzie(najlepiej na noc).Ugotować w tej samej wodzie co się moczyła.
Krok 1 - fasolka po bretońsku foto
2
Cebulę obrać.Opłukać.Pokroić w kostkę.Podsmażyć na tłuszczu.
Krok 2 - fasolka po bretońsku foto
3
Do cebuli dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę.Podsmażyć.Dodać koncentrat pomidorowy.Wymieszać.Dodać mąkę pszenną.Wymieszać.Chwilkę podsmażyć.Dodać do fasoli.Wymieszać.Dodać obrany,opłukany i przeciśnięty przez praskę czosnek.Wymieszać.Doprawić do smaku solą,pieprzem,majerankiem i papryką słodką.Wszystko razem chwilę poddusić.
Krok 3 - fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 19.05.2013 19:56
uwielbiam fasolkę po bretońsku
Ewelina47 12.04.2013 13:13
ja nie bardzo lubię więc rzadko robię
Kasnaj 12.02.2013 18:00
to co lubię :)
Alex_M 10.02.2013 11:05
uwielbiam! musze zrobic!
Betka 09.02.2013 16:42
uwielbiammm;)
Rossie 09.02.2013 16:26
Robię z boczkiem wędzonym :) UWIELBIAM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak