Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka Po Bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 60 dag
boczek wędzony 30 dag
kiełbasa podwawelska 40 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ketchup 3 łyżki
smalec 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka Po Bretońsku

1.Fasole moczymy przez 1 noc w zimnej wodzie
2.Odlewamy wodę,fasolkę płuczemy i ponownie zalewamy wodą (gotujemy).
3.Kiełbasę i boczek kroimy drobno w kostkę i przesmażamy na tłuszczu,
4.Do gotującej się fasolki,dodajemy kostkę rosołową(drobiową),troszkę jarzynki i łyżkę przyprawy do dań z fasoli.
5.Gotujemy aż fasola będzie miękka.
6.Dodajemy przysmażony boczek z kiełbasą, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 łyżki ketchupu,sól i pieprz do smaku.
7.Roztapiamy 2 łyżki smalcu na patelni,dodajemy 2 łyżki mąki pszennej i robimy zasmażkę(przyrumienić),którą dodajemy do fasolki.
8.Na koniec wsypujemy 1 łyżkę majeranku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta2 28.01.2013 14:51
To nie tylko obiad .Mozna ja jesc bez przerwy ,tak jak to robi moj syn .Jest naprawde wspaniala .Polecam . .
GosiaSz 27.01.2013 17:40
przepyszne :) narobiłaś mi smaka teraz :)
Mira85 27.01.2013 15:50
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak