Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka Po Bretońsku
2.Odlewamy wodę,fasolkę płuczemy i ponownie zalewamy wodą (gotujemy).
3.Kiełbasę i boczek kroimy drobno w kostkę i przesmażamy na tłuszczu,
4.Do gotującej się fasolki,dodajemy kostkę rosołową(drobiową),troszkę jarzynki i łyżkę przyprawy do dań z fasoli.
5.Gotujemy aż fasola będzie miękka.
6.Dodajemy przysmażony boczek z kiełbasą, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 łyżki ketchupu,sól i pieprz do smaku.
7.Roztapiamy 2 łyżki smalcu na patelni,dodajemy 2 łyżki mąki pszennej i robimy zasmażkę(przyrumienić),którą dodajemy do fasolki.
8.Na koniec wsypujemy 1 łyżkę majeranku.