Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 30 dkg
boczek wędzony 20 dkg
przecier pomidorowy 1 słoiczek
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
mąka pszenna do zagęszczenia
fasola Jaś 40 dkg
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Fasole przepłukać, zalać wodą i odstawić na całą noc.
Na drugi dzień dolać wody,posolić i gotować fasole do miękkości
z dodatkiem kilku ziaren ziela angielskiego i kiloma liściami laurowymi.
Kontrolować ilość wody, ma być jej tyle le chcemy mieć sosu.
Kiełbasę pokroić i podsmażyć na patelni.
Dodać do miękkiej fasoli i podgotować chwile.
Dodać cały słoiczek przecieru pomidorowego i pieprz do smaku.
zagęścić mąką rozrobioną w odrobinie wody.
Dodać 3 łyżki majeranku.
Najlepsza jest po 2-3 godzinach jak smaki się przegryzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.01.2014 10:24
uwielbiam fasolkę
Aannkaa82 29.01.2013 19:59
Robiłam dziś. Wyszła pyszna. :)
Rafał10 14.01.2013 17:45
coś przepysznego :)
parysek10 14.01.2013 14:41
lubię fasolkę
wyattearp 14.01.2013 12:35
UWIELBIAM
gosia56 14.01.2013 12:14
pycha
Barbara/zuza22_85 14.01.2013 12:09
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak