Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 opakowanie
kiełbasa 1 sztuka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

1 opakowanie fasoli
Kiełbasa podsuszana
Cebula
Przecier pomidorowy
2 szklanki bulionu
Fasolę dzień wcześniej namoczyć. Cebulę oraz kiełbasę pokroić. Poddusić w garnku. Dodać ziele angielskie oraz liście laurowe. Dodać fasolę oraz 2 szklanki bulionu drobiowego. Wszystko razem dusić na małym ogniu. Dodać przecier pomidorowy oraz tymianek. Całość przyprawić pieprzem i solą. Gotować aż fasolka zmięknie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak