Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretonsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
kiełbasa śląska 3 pętka
boczek wędzony 20 dkg
cebula 2 sztuki
pomidory krojone z puszki 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
majeranek do smaku
ziele angielskie 3 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretonsku

Kroki postępowania

1
Fasolę jaś moczymy przez noc, jeśli używamy świeżej wystarczy zanurzyć w wodzie na dwie godziny
Krok 1 - Fasolka po bretonsku foto
2
Kiłbaski i boczek delikatnie obsmażamy na patelni z cebulka
Krok 2 - Fasolka po bretonsku foto
3
Pomidory blendujemy i wlewamy do podsmażonego mięska
Krok 3 - Fasolka po bretonsku foto
4
Wszystko razem mieszamy z fasola, doprawiamy majerankiem, sola, pieprzem. Gotowe
Krok 4 - Fasolka po bretonsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia1 14.10.2012 11:48
zdecydowanie za rzadko robię...
monisia1977 14.10.2012 11:31
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak