Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
kiełbasa 300 g
wędzonka 100 g
przecier pomidorowy 1 słoiczek
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
papryka czerwona 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę namaczam przez dwie godziny a następnie gotuję w tej samej wodzie.Na patelni podsmażam na odrobinie oleju cebulę i pokrojoną w kostkę kiełbasę i wędzonkę. dodaje je następnie do gotującej się fasoli. I po chwili doprawiam wszystko koncentratem,mieloną papryką, posiekanym i utartym z odrobiną soli czosnkiem. Gotuje tak wszystko do czasu aż fasola zrobi się miękka. Na tłuszczu pozostałym po kiełbasie smażę mąkę. Pod koniec gotowania zaprawiam fasolę podsmażoną mąką i doprawiam solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.03.2013 00:05
mogłabym ją wcinać raz w tyg.
Kasia35 19.09.2012 16:04
pyszne
Roksana1 19.09.2012 15:38
mniam:)
ziutula
ziutula 19.09.2012 15:29
lubię w chłodne dni taką fasolkę
mariusz14 19.09.2012 15:15
uwielbiam fasolke
SYLKA 19.09.2012 14:54
pycha
SYLKA 19.09.2012 14:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak