Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka 500 g
kiełbasa 2 szt
tłuszcz wg uznania
przecier pomidorowy 4 łyżki
mąka wg uznania
majeranek do smaku
oregano do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Fasolę moczymy w garnku z wodą całą noc , następnego dnia gotujemy . Kiełbaskę kroimy w drobną kostkę i smażymy na tłuszczu , z tego tłuszczu co nam został robimy jasno złotą zasmażkę , dodając mąkę , później dodajemy przecier pomidorowy. Wszystkie składniki łączymy i gotujemy jeszcze chwilkę . Podajemy na ciepło ( np z chlebkiem ) .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.03.2014 01:21
Lubię to danie.
miki47 05.04.2013 09:53
bardzo smaczny przepis
Laila2786 25.03.2013 13:24
wyśmienita
Anna169Hosz 15.01.2013 21:24
Dawno nie jadłam.
Renata22 07.01.2013 21:03
moje ulubione danie;) od dzieciństwa ! pysznie wygląda, zjadłabym natychmiast!
Agnieszka172 19.10.2012 19:43
zawsze pyszna
eliza135 17.09.2012 09:31
lubię
Juleczka20 28.08.2012 07:29
pyszna
Neetka90 27.08.2012 20:38
Pychotka
Katarzyna47 27.08.2012 14:50
Taki przepis zawsze się przyda.
Angelika6 27.08.2012 14:28
fasolowa zawsze dobra
Zdzisław 27.08.2012 14:16
też lubię i gotuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak