Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 2 sztuk
boczek wędzony 10 dekagram
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomidorowy 1/2 słoik
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
biała fasola 30 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Zmiękczoną fasolkę gotować wraz z wszystkimi przyprawami ok. 1,5h. Odcedzić zostawiając niewielką ilość wody do przyrządzenia sosu. Kiełbasę, cebulę oraz boczek pokroić i przesmażyć. wszystko wymieszać z ugotowaną fasolka. Dodać koncentrat pomidorowy, wszystko przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem gotować ok.20min. Na koniec dodać majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak