Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    2 sztuk
  • boczek wędzony

    10 dekagram
  • cebula

    1 sztuk
  • czosnek

    1 ząbek
  • koncentrat pomidorowy

    1/2 słoik
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
  • biała fasola

    30 perłowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmiękczoną fasolkę gotować wraz z wszystkimi przyprawami ok. 1,5h. Odcedzić zostawiając niewielką ilość wody do przyrządzenia sosu. Kiełbasę, cebulę oraz boczek pokroić i przesmażyć. wszystko wymieszać z ugotowaną fasolka. Dodać koncentrat pomidorowy, wszystko przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem gotować ok.20min. Na koniec dodać majeranek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat