Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1/2 kg
  • cebula

  • kiełbasa podwawelska

    1/2 kg
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • przyprawa do zup

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto
Fasolkę moczymy przez całą noc. Następnie dajemy do garnka, wlewamy wodę, dajemy kostkę, cebulkę oraz przyprawy i gotujemy na wolnym aż do miękkości.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto
Kiełbaskę kroimy w kostkę i smażymy
Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto
Mąkę wymieszać z wodą
Krok 4 - Fasolka po bretońsku foto
Do gotującej fasolki dodajemy usmażoną kiełbasę
Krok 5 - Fasolka po bretońsku foto
Do zupy dodajemy koncentrat, mieszamy i gotujemy
Krok 6 - Fasolka po bretońsku foto
Do zupy dodajemy przygotowaną zawiesinę z mąki. Gotujemy ok. 5 min. i doprawiamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 23.01.2014 21:25
dobra fasolka :)
zbigniew1975 19.11.2013 11:09
uwielbiam zawsze robię większą ilość starcza na kilka dni
ben-ka 16.05.2013 15:31
bardzo lubię ale ostatnio rzadko robię.
Łukasz15 31.12.2012 19:09
Bardzo lubię
Anna138 20.07.2012 22:06
pyszna
kate.500 02.07.2012 08:29
pycha
RenataZ-et 16.06.2012 11:16
bardzo lubię
IKrakowianka 21.01.2012 19:31
dawno nie robiłam a bardzo lubię
gosia47-47 17.01.2012 20:40
mmmm, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat