Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 70 dag
kiełbasa chuda wędzona 60 dag
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia
boczek wędzony 40 dag
przecier pomidorowy 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę Jaś moczymy w wodzie,najlepiej całą noc,ale nie krócej niż 5 godzin.Dokładnie płuczemy fasolę i gotujemy ją w garnku na małym ogniu w lekko osolonej wodzie około 50 minut.Cebulę obieramy.Boczek,kiełbasę wędzoną i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju-najpierw wrzucamy boczek,potem kiełbasę,a na końcu cebulę.Doprawiamy według uznania solą i pieprzem.Gdy fasola będzie miękka dodajemy do niej przysmażone składniki i przecier pomidorowy.Gotujemy przez chwilę,doprawiamy do smaku majerankiem i jak potrzeba solą i pieprzem.Podajemy z bagietką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 18.05.2013 09:26
Rzadko ją robię bo je ją praktycznie tylko mąż
Ada-Gaba 12.06.2012 08:24
apetyczna
jogobella23 29.02.2012 21:39
super
romanrafal
romanrafal 25.01.2012 14:31
?wietna
Ania67 17.01.2012 23:34
oj zjadłabym taką
Wacław 08.01.2012 14:32
uwielbiam !
RenataZ-et 06.01.2012 17:18
uwielbiam !
Iwona45 05.01.2012 08:28
pycha
PaniMISIOWA 04.01.2012 19:48
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak