Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    70 dag
  • kiełbasa chuda wędzona

    60 dag
  • cebula

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

  • boczek wędzony

    40 dag
  • przecier pomidorowy

    6 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Fasolka po bretońsku

Fasolę Jaś moczymy w wodzie,najlepiej całą noc,ale nie krócej niż 5 godzin.Dokładnie płuczemy fasolę i gotujemy ją w garnku na małym ogniu w lekko osolonej wodzie około 50 minut.Cebulę obieramy.Boczek,kiełbasę wędzoną i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju-najpierw wrzucamy boczek,potem kiełbasę,a na końcu cebulę.Doprawiamy według uznania solą i pieprzem.Gdy fasola będzie miękka dodajemy do niej przysmażone składniki i przecier pomidorowy.Gotujemy przez chwilę,doprawiamy do smaku majerankiem i jak potrzeba solą i pieprzem.Podajemy z bagietką.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

plocia 18.05.2013 09:26
Rzadko ją robię bo je ją praktycznie tylko mąż
Ada-Gaba 12.06.2012 08:24
apetyczna
jogobella23 29.02.2012 21:39
super
romanrafal
romanrafal 25.01.2012 14:31
?wietna
Ania67 17.01.2012 23:34
oj zjadłabym taką
Wacław 08.01.2012 14:32
uwielbiam !
RenataZ-et 06.01.2012 17:18
uwielbiam !
Iwona45 05.01.2012 08:28
pycha
PaniMISIOWA 04.01.2012 19:48
bardzo apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat