Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku
Doprawiłem solą , wędzoną papryką, majerankiem i tymiankiem oraz pieprzem. Dokładnie wymieszałem i gotowałem jeszcze ok. 10 minut.
fasola Jaś | 400 g |
boczek wędzony | 100 g |
kiełbasa | 200 g (z galaretką) |
cebule | 2 szt |
ząbki czosnku | 2 szt |
smalec | 2 łyżki |
mąka | 1 łyżka |
pomidory krojone z puszki | 1 szt |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
sok pomidorowy | 200 ml |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
tymianek | 1 łyżeczka |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
ziele angielskie | 2 ziarna |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: