Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońskiu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dag
kiełbasa wiejska 2 pętka
boczek wędzony 20 dag
PUSZKA POMIDORÓW 1 puszka
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
majeranek 2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
cukier kryształ szczypta
mąka 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońskiu

Kroki postępowania

1
Fasolę namoczyć w wodzie na całą noc.
Wodę odlać, a fasolę zalać świeżą wodą i gotować do miękkości.
Krok 1 - Fasolka po bretońskiu foto
2
Dodać liście laurowe i ziela angielskie. Kiełbasę ,boczek i cebulę pokroić w kostkę i zasmażyć lekko na patelni.
Krok 2 - Fasolka po bretońskiu foto
3
Dodać do miękkiej fasoli, ciągle gotując. Wlać pomidory z puszki, dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez prasę i majeranek. Dodać szczyptę cukru, sól i pieprz do smaku. W 0,5 szklance wody dokładnie zamieszać mąkę i wlać do gotującej się fasolki energicznie mieszając.Zestawić z ognia.

Podawać chrupiącym pieczywem.
Smacznego
Krok 3 - Fasolka po bretońskiu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.04.2015 08:19
pyszna fasolka
sanielcia 23.11.2013 13:01
uwielbiam taką:)
w mojej kuchni 23.11.2013 03:49
syte i smaczne na chłodne dni
gosia1988 22.11.2013 20:17
lubię taką
iwi 22.11.2013 20:03
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak