Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po arabsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
ryż 3/4 szklanki
pomidory 4 szt
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
tłuszcz 2 łyżki
sól do smaku
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po arabsku

Wykonanie:
Ryż zalać 1 ¼ szklanki osolonej wrzącej wody i ugotować. Ugotować również fasolkę i wymieszać z ryżem. Dodać umyte, pokrojone pomidory i podgotować razem przez 10 minut. Posiekać czosnek, cebulę lekko zrumienić na tłuszczu, dodać do potrawy, wymieszać i posypać posiekanym świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 27.06.2015 22:36
Ciekawa propozycja
luna76 27.06.2015 14:17
niezwykle apetycznie wygląda!!! :)
fotoviderek 27.06.2015 12:17
Takie jeszcze nie jadłem :)
jagoda5913 27.06.2015 12:04
Piėknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak