Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
białej drobnej fasolki
30 dag -
mąki
1 łyżka -
masła
1 łyżka -
soli czosnkowej Prymat
0,5 łyżeczki -
koncentratu pomidorowego
2 łyżki -
soli
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
cukier
1 szczypta -
cebula
1 szt
Przepis i sposób przygotowania Fasolka na kwaśno
sól czosnkową, następnie fasolę odcedzić. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć na maśle, wsypać mąkę, zasmażyć i rozprowadzić wodą, w której gotowała się fasola, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, cukrem i wymieszać. Do przygotowanego sosu włożyć fasolę, podgrzać i podawać z białym pieczywem.
Komentarze (17)
Załaduj więcej komentarzy (7)