Fasolka na kwaśno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białej drobnej fasolki

    30 dag
  • mąki

    1 łyżka
  • masła

    1 łyżka
  • soli czosnkowej Prymat

    0,5 łyżeczki
  • koncentratu pomidorowego

    2 łyżki
  • soli

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • cukier

    1 szczypta
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę umyć, namoczyć na noc i ugotować w wodzie. Pod koniec gotowania wsypać
sól czosnkową, następnie fasolę odcedzić. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć na maśle, wsypać mąkę, zasmażyć i rozprowadzić wodą, w której gotowała się fasola, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, cukrem i wymieszać. Do przygotowanego sosu włożyć fasolę, podgrzać i podawać z białym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babciagramolka 04.09.2011 19:24
Uwielbiam taką fasolkę
Teresa15 20.07.2011 13:43
Ciekawy przepis;)
Anna141 14.07.2011 17:37
Fajny przepis
marcia71 22.05.2011 12:04
ciekawy smak
Tika4444 10.05.2011 10:18
ciekawy przepis
katoda 19.03.2011 00:11
Mam ochotę na coś takiego, a jestem na diecie :|
berys18 02.02.2011 07:35
fajny przepis
AgaS10 24.01.2011 10:44
Ciekawy przepis,muszę spróbować:)
fasola 04.01.2011 22:45
cos dla mnie
szajba2 04.12.2010 13:32
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat