Fasolka majonezowo-rzeżuchowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    450 g
  • przyprawy

    suszone pomidory z czosnkiem
  • przyprawy

    do sałatek
  • sól

  • pieprz

  • majonez

    3 łyżki
  • rzeżucha

  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mrożoną fasolkę szparagową w zamrożonej postaci, bez wcześniejszego rozmrażania przekładamy do naczynia parowara i gotujemy na parze przez 20 min. Po tym czasie fasolkę przykładamy do miski.

Majonez mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami a następnie mieszamy wszystko z ugotowaną fasolką.

Sałatkę posypujemy hojnie posiekana rzeżuchą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 23.05.2016 09:23
dziękuję :)
berys18 20.05.2016 08:13
fajny pomysł
dorota20w 19.05.2016 12:39
dziękuję :)
Ola1984 19.05.2016 07:55
Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam, ale zapowiada się ciekawie.
Iwusia 18.05.2016 22:56
ale smakowitości
krokus 18.05.2016 21:57
pysznie zielono
Malinka 18.05.2016 19:58
Smaczna alternatywa dla ulubionej przeze mnie fasolki :)
Kuchenka 18.05.2016 18:33
szybkie, proste i zapewne smaczne, podoba mi się :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat