Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka i kalafior

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Fasolka i kalafior, a do tego bułka tarta podsmażana na maśle i czosnek :P Yum! Yum!

Składniki:

Składniki:

żółta fasolka szparagowa 400 gramów
kalafior 0.5 sztuki
masło 82% 100 gramów
ząbki czosnku 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka i kalafior

Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w bulionie warzywnym (wrzącym) przez 10 min. Wyławiamy, osączamy.
Kalafior dzielimy na różyczki obgotowujemy w bulionie, również 10 min. Odcedzamy, mieszamy z fasolką.

Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek, po kilku chwilach dodajemy bułkę tartą, dokładnie łączymy, doprawiamy solą i pieprzem i polewamy warzywa.

Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 10 min w temp. 200°C (termooobieg).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak