Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z wieprzowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola
pomidory
wieprzowina

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z wieprzowiną

SKŁADNIKI: 1 szklanka białej fasoli z płynem - użyliśmy czerwonej z puszki, pół łyżeczki soli, 1 posiekana mała cebula, 2 posiekane średnie pomidory, 2 posiekane ząbki czosnku, pół łyżeczki oregano, 1 posiekana duża papryka Guajillo - użyliśmy chili, 1/4 łyżeczki Achiote - użyliśmy słodkiej czerwonej papryki, 25 dag wieprzowiny pokrojonej w kostkę, 1 laska cynamonu.

SPOSÓB WYKONANIA: Smażyć cebulę i pomidory przez 10 minut. Zmiksować na gładki sos z czosnkiem, oregano, papryką, płynem z fasoli i Achiote. Do sosu dodać wieprzowinę, fasolę i cynamon. Gotować przez 30 minut. Podawać z tortillami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 29.09.2010 11:54
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak