Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola z roszponką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
ziemniaki 4 szt
roszponka 1 pęczek
olej 3 łyżki
sos sojowy do smaku
sól, pieprz do smaku
fasola 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: fasola z roszponką

Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie, ugotować w świeżej wodzie (posolić pod koniec gotowania), ostudzić. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Podsmażyć je na połowie oleju, aż się zrumienią, oprószyć solą i pieprzem. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry. Sałatę rozdrobnić, połączyć z resztą składników. Wymieszać olej, sos sojowy, czosnek, sól i pieprz. Sałatkę polać sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernika 24.10.2010 21:47
a gdzie zdjecie gotowej potrawy?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak