fasola z roszponką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    20 dag
  • ziemniaki

    4 szt
  • roszponka

    1 pęczek
  • olej

    3 łyżki
  • sos sojowy

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
  • fasola

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie, ugotować w świeżej wodzie (posolić pod koniec gotowania), ostudzić. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Podsmażyć je na połowie oleju, aż się zrumienią, oprószyć solą i pieprzem. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry. Sałatę rozdrobnić, połączyć z resztą składników. Wymieszać olej, sos sojowy, czosnek, sól i pieprz. Sałatkę polać sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bernika 24.10.2010 21:47
a gdzie zdjecie gotowej potrawy?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat