Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z mięsem w sosie i smażonymi ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 400 gram
schab bez kości 100 gram
bulion wołowy 3 szklanki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej do smażenia
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz biały mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
ziemniaki 500 gram
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z mięsem w sosie i smażonymi ziemniakami

Fasolę wypłukać. Wsypać do miski zalać letnią wodą. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Schab pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni. Do podsmażonego mięsa wlać bulion. Dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso stanie się miękkie dodać koncentrat. Sos doprawić; pieprzem, solą i papryką. Następnie wymieszać z fasolą. Ziemniaki obrać. Cienko kroić. Usmażyć. Cebulę obrać. Drobno pokroić. Dodać pod koniec smażenia do ziemniaków. Usmażone ziemniaki podawać z ciepłym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 03.07.2014 14:21
fajny przepis
jasiek 03.07.2014 11:49
naprawdę niezła sprawa
pestka 03.07.2014 10:30
ciekawy obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak