Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z mięsem.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 80 dag
drobna fasolka 2 szklanki
ślimaki mrożone 50 dag
posiekany majeranek 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z mięsem.

Fasolę namoczyć we wrzątku i odstawić na godzinę.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Schab natrzeć solą , pieprzem,posiekanym majerankiem. Skropić oliwą i odstawić do lodówki na 4 godziny.Schab obsmażyć z wszystkich stron, następnie upiec go w temperaturze 200 stopni - 1 godzinę.Cebulę posiekaną zeszklić na maśle.Śliwki rozmrozić , pokroić na ćwiartki.Dodać fasolkę i śliwki, podsmażyć razem. Doprawić do smaku , solą , pieprzem i cukrem.Schab pokroić na porcje.Na fasolce układamy schab, podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.03.2014 19:46
ciekawe połączenie
accee 06.03.2011 23:56
Najs
buksiak12 29.09.2010 11:46
ciekawy przepis
anna186 23.09.2010 12:30
super
misia53 03.09.2010 20:18
Hi,hi.... ślimaki zamieniły się w śliwki.... ale przepis fajny!
krysia50 22.08.2010 18:18
Bardzo dobre.
annamariakowalczyk3 22.08.2010 08:03
mniam.
Ewa104 16.07.2010 10:54
Lubię takie jedzonko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak