Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z kiełbaską w sosie

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kilogram
kiełbasa wiejska 35 dag
marchew 30 dag
cebula 15 dag
przecier pomidorowy 1 litr domowy
olej rzepakowy 3 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z kiełbaską w sosie

Odcinamy zdrewniałe końcówki fasolki, dokładnie ją płuczemy. Jeśli fasolka jest długa, przecinamy ją na pół.

Cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę.

Kiełbasę kroimy w połówki talarków.

Marchew obieramy, kroimy w cienkie talarki.

Fasolę z pokrojoną marchewką wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez 7-8 minut, odcedzamy.

Na głębokiej patelni lub w garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej. Przesmażamy na rumiano cebulę z kiełbasą.

Dodajemy fasolkę z marchewką. Wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na wolnym ogniu do czasu aż fasolka będzie miękka.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 03.05.2014 11:06
smaczne i proste
Jadwiga/Jaga85 02.05.2014 22:41
Bardzo fajny przepis!!
Milka100 02.05.2014 22:39
pyszności na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak