fasola z kiełbasą i suszonymi sliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cienka kiełbasa

    20 dag
  • cebula

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • biała fasola

    1 puszka
  • suszone śliwki

    9 szt
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • ketchup

    4 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać osączone fasole, pokrojone śliwki, koncentrat, kostkę rosołową, liść laurowy, zalać wodą, tak, żeby wszystko przykryła. Dusić 15 minut, dodać ketchup i miód, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Wlać sok z cytryny i zamieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Roman5 05.03.2011 11:30
pomyslowe
accee 14.02.2011 22:14
EXTRA

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat