Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebula 2 szt
olej 3 łyżki
masło 1 łyżka
śmietana 0,5 szklanki
czosnek ząbki 2 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
fasola 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z grzybami

Fasolę namoczyć w ostudzonej, przegotowanej wodzie, a gdy napęcznieje, ugotować w tej samej wodzie, pod koniec osolić. Pieczarki drobno poszatkować. Obraną cebulę drobno posiekać i lekko podrumienić na oleju razem z pieczarkami, dodać masło, osolić, skropić wodą i udusić pod przykryciem do miękkości. Wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą. Ugotowaną fasolę odcedzić, wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem, wyłożyć na półmisek, polać sosem pieczarkowym, posypać posiekanymi jajkami i zieleniną. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.09.2015 21:20
bardzo ciężkostrawne :)
Katarzyna59 13.03.2013 18:15
super smaczne
Motorek 26.05.2012 09:35
pycha
KasiaK90 13.10.2011 09:13
z grzybami nie robiłam nigdy
Iwona51
Iwona51 22.09.2011 20:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak