Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
gruszki 4 szt
sos slasa 1 opakowanie
seler naciowy 1 gałązka
sól do smaku
olej roślinny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z gruszkami

Fasolę moczyć 12 godzin. Następnie podgotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
Gruszki obrać i pokroić na małe kawałki. Wymieszać gruszki z fasolą- podlać szklanką wody, dwoma łyżkami oleju i dusić około 30 minut.
Na koniec dodać sos salsa około 250 ml- można gotowy( tak jak ja:)) lub zrobiony osobiście z pomidorów, papryki....
Dusić razem kilka minut, doprawić i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 01.12.2012 14:14
nietypowo, ale można spróbować
Mati13 01.12.2012 14:14
nietypowo, ale można spróbować
malinka18 16.09.2012 11:41
w taki sposób fasoli jeszcze nie robiłam.fajny przepis!
staropolanka5 15.09.2012 22:46
smacznie
fijolek91 15.09.2012 20:09
pycha:)
Mati3 15.09.2012 20:03
fajne:)
Mati3 15.09.2012 20:03
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak