Fasola z baraniną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    60 dag
  • cebula

    5 dag
  • mąka

    3 łyżki
  • słonina

    4 dag
  • sól

  • przyprawa do fasoli

  • baranina

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę ugotować do miękkości. Baraninę pokroić w kostkę, obsmażyć na tłuszczu. dodać do fasoli. Z reszty tłuszczu, mąki i cebuli przygotować zasmażkę. Rozprowadzić wywarem z fasoli. Dajemy do fasoli i mięsa, przyprawiamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat