Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z bakłażanem i papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 500 gram
bakłażan 1 szt
papryka 1 szt
cebula 1 szt
pomidory w puszce 1 puszka
oliwa 3 łyżki
przyprawa do potraw 1 łyżka (do fasoli)
przecier pomidorowy 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z bakłażanem i papryką

Kroki postępowania

1
Fasolę wypłukać pod bieżącą wodą, wrzucić do garnka i zalać zimną wodą. Zostawić do namoczenia na 12 godzin. Następnie zmienić wodę i gotować przez około 60 minut. Pod koniec dodać sól.
Krok 1 - Fasola z bakłażanem i papryką foto
2
Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę na rozgrzaną oliwę i smażyć, aż się warzywa staną się szkliste.
Krok 2 - Fasola z bakłażanem i papryką foto
3
Bakłażana dokładnie umyć, pokroić w ćwierćplasterki i wrzucić na patelnię. Smażyć przez 2 minuty.
Krok 3 - Fasola z bakłażanem i papryką foto
4
Do fasoli dodać pomidory w puszce i gotować ją jeszcze przez około 10 minut.
Krok 4 - Fasola z bakłażanem i papryką foto
5
Wrzucić do fasoli podsmażone warzywa. Gotować 10 minut.
Krok 5 - Fasola z bakłażanem i papryką foto
6
Dodać przyprawy oraz przecier pomidorowy. Gotować całość jeszcze przez 5 minut. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)
Krok 6 - Fasola z bakłażanem i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 02.07.2017 00:06
Fajne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak