Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z anchois na wigilię

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
czosnek 5 ząbków
oliwa 10 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
anchois 78 g

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z anchois na wigilię

Wykonanie:
Fasolę namoczyć na noc, następnie gotować w wodzie z zmiażdżonym czosnkiem i oliwą do miękkości. Pod koniec gotowania dodać soli i pieprzu do smaku. Podawać z drobno posiekanymi filecikami anchois w razie potrzeby polać oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

quatro 14.11.2013 20:09
Uwielbiam fasolę-a Twoja wygląda na pyszną.
Konczi 14.11.2013 19:39
świąteczny smak :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak