Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola wigilijna na mleku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
woda 2 szklanki
mleko 2 szklanki
sól 1 łyżeczka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola wigilijna na mleku

Wykonanie:
Fasolę namoczyć w letniej wodzie, następnie ugotować w mleku z solą . Gotować na bardzo wolnym ogniu co jakiś czas mieszając. Do ugotowanej ciepłej fasoli dodać masło, wymieszać i rozłożyć do ozdobnych miseczek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 15.11.2014 11:21
Taką fasolę jecie na Wigilię ???
Mniam 14.11.2014 23:00
W mleku nie próbowałam gotować fasoli, ale wydaje mi się, że dzięki temu jest bardziej delikatna. Koniecznie muszę spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak