Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola świeża Jaś w pomidorach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś świeża 1 kg
pomidory dojrzałe 1kg
cebula biała 2 średnie
czosnek do smaku
sól i pieprz do smaku
tymianek do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
cukier do smaku
ser feta do smaku

Porada

Podawać z makaronem lub pieczywem. Wierzch można posypać pokruszoną fetą albo podać ser pokrojony w plastry obok fasoli.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola świeża Jaś w pomidorach

Cebulę posiekać i lekko zrumienić na oliwie. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić drobno - wlać do cebuli, dodać tymianek i dusić, aż całość zgęstnieje. Doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem, czosnkiem i ostrą papryką. Zagotować.

W międzyczasie podgotować al dente świeżą fasolę Jaś, a po odcedzeniu połączyć z przygotowanym sosem. Dusić do miękkości fasoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 24.08.2017 17:21
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak