Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po węgiersku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 200 gr ugotowanej
kiełbasa wiejska 200 gr
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
przyprawa do potr węgierskich 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka
cebula 0,5 szt
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po węgiersku

Fasolę namoczyć najlepiej na całą noc. Ugotować do miękkości i odcedzić. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na 1 łyżce oleju wraz z posiekaną cebulą. Fasolę w garnku zalać pomidorami razem z zalewą i dodać przyrumienioną kiełbasę.Dodać przyprawy. Gotować do odparowania nadmiaru płynu.. Dodać natkę pietruszki podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 04.04.2011 11:29
pychotka
Nina7 16.02.2011 09:45
Na pewno smakuje wyśmienicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak