Fasola po węgiersku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    200 gr ugotowanej
  • kiełbasa wiejska

    200 gr
  • pomidory w zalewie pomidorowej

    1 puszka
  • przyprawa do potr węgierskich

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • cebula

    0,5 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć najlepiej na całą noc. Ugotować do miękkości i odcedzić. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na 1 łyżce oleju wraz z posiekaną cebulą. Fasolę w garnku zalać pomidorami razem z zalewą i dodać przyrumienioną kiełbasę.Dodać przyprawy. Gotować do odparowania nadmiaru płynu.. Dodać natkę pietruszki podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka189 04.04.2011 11:29
pychotka
Nina7 16.02.2011 09:45
Na pewno smakuje wyśmienicie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat