Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasola
1/2 kg. -
rosół z kostki
1 szklanka -
kiełbasa
2 pętka -
grzyby suszone
1/2 szklanki -
koncentrat pomidorowy
2 łyżki -
musztarda
2 łyżki -
mąka
2 dag -
smalec
2 dag -
sól do smaku
-
pieprz do smaku
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
cebula
1 szt.
Sposób przygotowania
Fasolę i grzyby namoczyć dzień wcześniej- i ugotować. Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę i rozprowadzić wywarem z grzybów. Kiełbasę i grzyby pokroić, przysmażyć z cebulą, połączyć z fasolą i zalać rosołem. Całość zaciągnąć zasmażką, przyprawić do smaku, wlać wino i zagotować.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się