FASOLA PO MYŚLIWSKU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    1/2 kg.
  • rosół z kostki

    1 szklanka
  • kiełbasa

    2 pętka
  • grzyby suszone

    1/2 szklanki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • musztarda

    2 łyżki
  • mąka

    2 dag
  • smalec

    2 dag
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • cebula

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Fasolę i grzyby namoczyć dzień wcześniej- i ugotować. Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę i rozprowadzić wywarem z grzybów. Kiełbasę i grzyby pokroić, przysmażyć z cebulą, połączyć z fasolą i zalać rosołem. Całość zaciągnąć zasmażką, przyprawić do smaku, wlać wino i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jastinka 10.09.2013 13:06
świetny pomysł z dodaniem grzybów
Lampencjo 26.04.2013 08:30
super zupka
babajaga1969 25.04.2013 21:31
pyszne - a jak po myśliwsku, to właśnie z kiełbaską
mic 25.04.2013 19:47
chyba by mi smakowałap;p
Aleksandra/Olcia 25.04.2013 18:49
smacznie wyglada
reniatka 25.04.2013 18:22
wygląda ciekawie
Gracer 25.04.2013 17:57
wygląda rewelacyjnie, pewnie tak też smakowała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat