Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po meksykańsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola
mięta
tymianek
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po meksykańsku

SKŁADNIKI: pół kilograma fasolki pinto (czerwonej fasoli) - użyliśmy czarnej, łodyga mięty, łodyga tymianku, łodyga pietruszki, 1 pokrojona na kawałki cebula, sól. Do podania podgrzane tortille i posiekana cebula dymka.

SPOSÓB WYKONANIA: Fasolkę namoczyć na noc. Odcedzić i zalać świeżą wodą. Dodać miętę, tymianek i pietruszkę. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości ok. 2 godziny. Dodać cebulę i gotować kilka minut. Podawać z tortillami i cebulą dymką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 02.06.2012 12:05
Mięta z fasolą, połączenie do przetestowania
Jolanta40 03.04.2011 18:01
zdrowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak