Fasola po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    500 gram
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • boczek wędzony

    20 dag
  • kiełbasa zwyczajna

    500 gram
  • cebula biała

    4 szt
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasole namoczyć w garnku na 12 godzin. Następnie wymienić wodę i gotować 2- 3 godziny. Kiełbasę, cebulę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Wszystko wsypać do gotującego się grochu i doprawić przyprawami do smaku. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kardamonovy 06.06.2017 13:17
Najlepsza :).
anulka69 03.05.2017 09:34
bardzo lubię fasolkę
dodi 29.08.2016 19:10
moja ulubiona

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat