Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 gram
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
boczek wędzony 20 dag
kiełbasa zwyczajna 500 gram
cebula biała 4 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po bretońsku

Fasole namoczyć w garnku na 12 godzin. Następnie wymienić wodę i gotować 2- 3 godziny. Kiełbasę, cebulę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Wszystko wsypać do gotującego się grochu i doprawić przyprawami do smaku. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 06.06.2017 13:17
Najlepsza :).
anulka69 03.05.2017 09:34
bardzo lubię fasolkę
dodi 29.08.2016 19:10
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak