Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola na zime i nie tylko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szaragowa 2 KG
cebula 3 SZTUKI
marchewka 4 SZTUKI
Liść laurowy suszony Prymat 3 SZTUKI
olej 1/2 SZKLANKI
ocet 10 % 1/2 SZKLANKI
koncentrat pomidorowy MAŁY
cukier 1/2 SZKLANKA
sól 1 ŁYŻKA

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola na zime i nie tylko

Kroki postępowania

1
FASOLE kroimy , obgotowujemy około 10 minut w osolonej wodzie.
Krok 1 - Fasola na zime i nie tylko foto
2
marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej, dodajemy do obranej podsmażonej, pokrojonej cebuli, podmsażanej na ateli. Dodajemy lisci mieszamy.
Krok 2 - Fasola na zime i nie tylko foto
3
W garnku gtujemy zalewę. Czyli olej, ocet, koncentratm, cukieri i sól. Gotujemy 15 minut. łączymy z warzywami, mieszamy. warzywa wkładamy do słoików. Pasteryzujemy 20 minut.
Krok 3 - Fasola na zime i nie tylko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 26.04.2013 19:11
bardzo fajny pomysł
dianix 07.04.2013 22:34
gotowa dla gosci
mic 31.03.2013 22:38
robie podobnie
Botwinka 21.01.2013 16:04
ja też muszę wypróbować
JaPaqc 11.08.2012 10:16
kiedyś taką zrobię
Elżbieta17 06.08.2012 15:45
smaczne
leonkot 05.08.2012 14:48
nigdy takiej nie robiłam
Dorian 01.08.2012 20:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak