Fasola Mamut w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • olej

    7 łyżek
  • woda

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • papryka mielona

    do smaku
  • fasola

    60 mamut
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone strąki fasoli ugotować w wodzie z cukrem, miękką odcedzić, oprószyć solą i mielona papryką. Z mąki, jajka, soli, wody i łyżki oleju zrobić ciasto. Ugotowane strąki fasoli moczyć w cieście i kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem, smażyć z obu stron na lekko rumiany kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 01.06.2012 20:41
zapewne pyszna jest taka fasolka,a nazwa intrygująca:)
Iwona51 06.02.2012 10:08
pycha
edyta44 02.10.2011 20:09
ciekawe
IlonaAlbertos 23.11.2010 23:21
Ciekawy przepis, wart wypróbowania.
Iwusia 09.11.2010 21:12
Bardzo ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat