Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola Mamut w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 1 szt
olej 7 łyżek
woda 0,5 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku
papryka mielona do smaku
fasola 60 mamut

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola Mamut w cieście

Oczyszczone strąki fasoli ugotować w wodzie z cukrem, miękką odcedzić, oprószyć solą i mielona papryką. Z mąki, jajka, soli, wody i łyżki oleju zrobić ciasto. Ugotowane strąki fasoli moczyć w cieście i kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem, smażyć z obu stron na lekko rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 01.06.2012 20:41
zapewne pyszna jest taka fasolka,a nazwa intrygująca:)
Iwona51
Iwona51 06.02.2012 10:08
pycha
edyta44 02.10.2011 20:09
ciekawe
IlonaAlbertos 23.11.2010 23:21
Ciekawy przepis, wart wypróbowania.
Iwusia 09.11.2010 21:12
Bardzo ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak