Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farszynki w skorupkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 3 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżeczka
siekany szczypiorek 1 łyżka
olej 2 łyżki
pieprz
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Farszynki w skorupkach

Jajka przekrajamy na pół i delikatnie wyjmujemy białka z żółtkami.Drobniutko siekamy i ucieramy z mielonym mięsem.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Wsypujemy szczypiorek i drobno pokrojona natkę pietruszki.Wyrabiamy masę i napełniamy nią połówki skorupek.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i układamy jajka farszem do dołu.Zmniejszamy ogień i pod przykryciem smażymy około 3-5 minut.

Podajemy z surówka ze świeżych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 17.06.2011 10:49
Super propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak