Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz ze szpinakiem do naleśników

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
pieczarki 1 opakowanie
cebula biała 1 sztuka
ser żółty 1/2 kostka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz ze szpinakiem do naleśników

Kroki postępowania

1
Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Następnie podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę i oczyszczone pieczarki pokrojone w małą kostkę.
Krok 1 - Farsz ze szpinakiem do naleśników  foto
2
Do tak przygotowanych składników dokładamy mrożony szpinak. Podsmażamy aż będzie miękki.
Krok 2 - Farsz ze szpinakiem do naleśników  foto
3
Podsmażone składniki doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Farsz ze szpinakiem do naleśników  foto
4
Na sam koniec farsz posypujemy drobno startym żółtym serem.
Krok 4 - Farsz ze szpinakiem do naleśników  foto
5
Jemy zawinięty w naleśniku, jako drugie danie obiadowe.
Krok 5 - Farsz ze szpinakiem do naleśników  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 10.02.2015 09:48
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak