Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z kapusty kiszonej z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
grzyby suszone 5 dag
mechewka 1 szt
boczek 10 dag
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z kapusty kiszonej z grzybami

Do kapusty kiszonej zetrzeć obrana marchewkę. Włożyć do garnka, podlać wodą i ugotować kapustę na półmiękko. Grzybki suszone namoczyć na 2h, następnie ugotować do miękkości. Boczek stopić na patelni, dodać drobno posiekana cebulkę i zrumienić. Kapustę odcedzić z wody, drobno posiekać, włożyć do boczku z cebulą, dodać pokrojone drobno grzybki, podlać wywarem z grzybów i smażyć do odparowania wody. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 22.10.2013 09:55
też taki robię
Iwusia 11.10.2012 22:45
smaczny farsz
kate.500 03.07.2012 10:24
super
Iwona51
Iwona51 16.11.2011 10:28
smaczny
pigila
pigila 01.11.2011 22:58
super
Margo1 09.01.2011 20:49
dokładnie robię taki sam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak