Farsz z kapusty kiszonej, pieczarek i kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    250 g
  • pieczarki

    1 kg
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • olej roślinny

  • cebula biała

    2-3 średnie
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • sól do smaku

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    do smaku
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2-3
  • Kminek mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Farsz z kapusty kiszonej, pieczarek i kaszy jaglanej foto
Kaszę jaglaną ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie.
Krok 2 - Farsz z kapusty kiszonej, pieczarek i kaszy jaglanej foto
Kapustę kiszoną ugotować do miękkości z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego - odcedzić albo odparować.
Pozostawić do ostygnięcia, wydobyć ziele angielskie i liscie alurowe, a następnie posiekać lub zmielić przez sitko z dużymi oczkami.
Krok 3 - Farsz z kapusty kiszonej, pieczarek i kaszy jaglanej foto
Cebulę posiekać i zrumienić na kilku łyżkach oleju.
Dodać utarte pieczarki i udusić do miękkości dodając wyciśnięty czosnek - całość odparować.
Krok 4 - Farsz z kapusty kiszonej, pieczarek i kaszy jaglanej foto
Kapustę połączyć z pieczarkami, doprawić dużą ilością pieprzu, płynną przyprawą do zup, przyprawą warzywną i mielonymi kminkiem.
Połączyć z kaszą jaglaną.
Krok 5 - Farsz z kapusty kiszonej, pieczarek i kaszy jaglanej foto
Wymieszać na jednolity farsz i całość przesmazyć na sporym płomieniu, cały czas mieszając, aż nabierze odpowiedniego smaku.
Habibi
Farsz nadaje się do nadziania pierogów, uszek, krokietów oraz pasztecików - można doprawić ulubionymi ziołami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 22.09.2015 19:28
Chętnie spróbuję.
Olaf*71 22.09.2015 19:18
lubię pierogi i krokiety z kapustą to i te mi posmakują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat