Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z kapusty i grzybów do pasztecików

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 750 gram
podgrzybki suszone 5-6 szt
cebula biała 1-2 szt
sól pieprz listek laurowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z kapusty i grzybów do pasztecików

Kapustę zalać wrzątkiem i odcisnąć. Część kwasu odstawić. Kapustę dusić na patelni do miękkiego z listkiem laurowym do miękkości.
Grzyby namoczyć i zmielić przez maszynkę.
Cebulę pokroić, zeszklić na oliwie. Połączyć zmielone grzyby i kapustę i cebulę, dusić razem 20 minut.
Jeśli za kwaśne dodać sody jak za mało kwaśne dodać kwasu z kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak