Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz z jajek i ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
ryż 150 gram
cebula 2 sztuki
masło 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: farsz z jajek i ryżu

Ryż opłukać, zalać 400 ml wody, gotować 20 minut i odcedzić. 5 jajek ugotować na twardo, obrać i posiekać. Cebulę obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na maśle. Ryż wymieszać z jakami na twardo i z surowym jajkiem, dodać cebulę i natkę. Farsz wymieszać, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak