Farsz szpinakowy do kruchych babeczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    1 kg
  • masło

    40 dkg
  • ser żółty

    200 g
  • jajko

    1 szt
  • śmietana

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak ugotowac i dobrze posiekac.. Pozpuszczone i lekko przestudzone masło wymieszac z jajkiem, śmietaną, solą i pieprzem. Wszystko wymieszac ze szpinakiem. Wkładac do foremek z cistem, posypac serem i zapiekac około 25 minut w temp.130 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 05.12.2011 20:05
pomysł świetny tylko niepokoi mnie ilość tego masła,,,
ziutula 09.11.2011 19:19
szpinak do farszu jest rewelacja smakowa dla nie...
Allice 14.06.2010 09:04
Fajny ten farsz.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat