Farsz pieczarkowy do pierogów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki opłukać i osuszyć,zetrzeć na tarce do jarzyn.Na patelnię wlać olej i podsmażyć na nim cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek.Dodać rozdrobnione pieczarki i smażyć około 15 minut aż sok z pieczarek całkowicie odparuje.Na końcu doprawić pieprzem,tymiankiem i solą,zostawić do ostygnięcia.Gdy farsz będzie zimny dodać jedno całe jajko i wymieszać,gotowym farszem nadziewać pierogi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 04.09.2013 14:28
niezły jest taki farsz
Dorota59 13.07.2013 11:39
uwielbiam pierożki z takim farszem
Bernadeta1 18.06.2013 11:26
robię taki, smaczny
Kulinarna Ja 28.05.2013 19:30
robię b. podobny! :)
AZgotuj 28.05.2013 11:36
z masełkiem ziołowym :) pycha
adelajda 13.05.2013 21:31
lubię pierogi z takim nadzieniem
junox 03.04.2013 21:34
świetne nadzienie
AZgotuj 29.03.2013 17:32
można pewnie zamrozic i mieć pod ręką jak tylko przyjdzie ochota na pierogi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat