Farsz mięsno-pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    250 g
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbek
  • olej

    2 łyż.
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • bazylia

    1 szczypta
  • oregano

    1 szczypta
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżecz.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Farsz mięsno-pomidorowy foto
Na oleju podsmażam posiekaną cebulę, po chwili dodaję posiekany drobno czosnek i również podsmażam. Dodaję mięso mielone i przyprawy.
Krok 2 - Farsz mięsno-pomidorowy foto
Smażę całość kilka minut, dodaję koncentrat.
Krok 3 - Farsz mięsno-pomidorowy foto
Doprawiam ew. jeszcze do smaku przyprawami i ziołami. Pozostawiam do ostudzenia.
Krok 4 - Farsz mięsno-pomidorowy foto
Ostudzonym farszem nadziewam pierożki lub ravioli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 19.07.2013 13:11
Robię taki do zapiekania makaronu
msmors 19.07.2013 11:43
smaczny farsz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat