Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz mięsno-pomidorowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbek
olej 2 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bazylia 1 szczypta
oregano 1 szczypta
koncentrat pomidorowy 3 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz mięsno-pomidorowy

Kroki postępowania

1
Na oleju podsmażam posiekaną cebulę, po chwili dodaję posiekany drobno czosnek i również podsmażam. Dodaję mięso mielone i przyprawy.
Krok 1 - Farsz mięsno-pomidorowy foto
2
Smażę całość kilka minut, dodaję koncentrat.
Krok 2 - Farsz mięsno-pomidorowy foto
3
Doprawiam ew. jeszcze do smaku przyprawami i ziołami. Pozostawiam do ostudzenia.
Krok 3 - Farsz mięsno-pomidorowy foto
4
Ostudzonym farszem nadziewam pierożki lub ravioli.
Krok 4 - Farsz mięsno-pomidorowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 19.07.2013 13:11
Robię taki do zapiekania makaronu
msmors 19.07.2013 11:43
smaczny farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak