Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz kapusta z grzybami do pierogów lub uszek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
marchew 1 szt.
sól
pieprz
grzyby suszone 40 g
kapusta kwaszona 1 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: farsz kapusta z grzybami do pierogów lub uszek

Kroki postępowania

1
Grzyby moczymy w wodzie przez około 30 min, następnie odcedzamy i dajemy do garnka. Cebulę kroimy w kosteczkę i dodajemy do grzybów.
Krok 1 - farsz kapusta z grzybami do pierogów lub uszek foto
2
Całość lekko podsmażamy na oleju. Bierzemy 1kg kapusty kiszonej i płuczemy. Dokładnie odciskamy i kroimy na drobne kawałeczki. Marchewkę trzemy na grubym oczku,
Krok 2 - farsz kapusta z grzybami do pierogów lub uszek foto
3
dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy przez około 5 min. Następnie znowu odciskamy i dodajemy do grzybów. Dodajemy sól i pieprz i czekamy aż farsz ostygnie. Smacznego!
Krok 3 - farsz kapusta z grzybami do pierogów lub uszek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 12.02.2013 10:18
super :)
RenataZ-et 11.02.2013 21:51
Bardzo lubię taki farsz do pierogów
mela25 11.02.2013 21:06
uwielbiam taki farsz
marianp20 09.02.2013 21:09
pycha
Rossie 07.02.2013 16:53
polecam dodać majeranek, jeśli ktoś go lubi. Będzie idealnie :)
Silver Teaspoon 07.02.2013 16:46
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak