Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz grzybowy do jajek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na farsz

jajko 5 sztuk
pieczarki 30 dag
cebula
szynka 20 dag

Do dekoracji

majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz grzybowy do jajek

Pieczarki zetrzeć na grubej tarce, wrzucić do wrzącej nie osolonej wody na 15 min. Odcedzić. Na patelni z rozpuszczonym masłem dodać drobno pokrojoną cebulę i szynkę pokrojoną w paski. Lekko popieprzyć i dodać grzyby. Smażyć przez 10 min. Można od czasu do czasu podlewać rosołem. Na koniec przyprawić kostką rosołową drobiową . Do gotowego farszu dodać rozgniecione żółtka, wymieszać i kłaść do połówek jaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.05.2014 17:37
Dobry farsz.
Kasia35 21.04.2014 08:56
robiłam podobny :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak