Farsz do pirogów ruskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • ser biały

    1/2 kg
  • cebulka

    1 szt.
  • tłuszcz

    do smażenia
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, następnie ostudzić i zmielić na maszynce do mięsa razem z serem białym. Cebulkę pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu. Zrumienioną cebulkę dodać do ziemniaków i sera i wszystko razem wymieszać. Całość doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JaPaqc 17.07.2012 21:46
uwielbiam ruskie
KasiaK90 22.02.2012 16:14
super
MAR3STA 27.01.2012 10:33
smaczny
darus 25.01.2012 20:17
uwielbiam
jasiek 19.01.2012 11:21
moje ulubione pierogi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat