Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do pierożków

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 20 dag
cebuli 2 sztuki
marchewki 1 sztuka
natka pietruszki
jajek 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
soli 0,5 łyżeczki
gałki muszkatołowej 0,5 łyżeczki
papryki słodkiej 0,5 łyżeczki
curry 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do pierożków

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Cebule obrać i poszatkować w kosteczkę. Pieczarki opłukać i pokroić w kosteczkę. Olej rozgrzać na patelni i zasmażyć pieczarki. Następnie dodać marchewkę i cebulę. Na koniec dodać pokrojone jajka oraz natkę pietruszki. Przyprawić do smaku (papryką słodką, gałką muszkatołową, solą, pieprzem oraz curry) Wsyapć bułkę tartę i wymieszać. Farszem nadziewać pierożki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 06.11.2013 00:52
przydatny przepis, smaczny farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak