Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do pierogów z serem i ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
kartofle 8 sztuk
margaryna do smażenia
ser biały 80 dag
żółtko jajek 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do pierogów z serem i ziemniakami

Na początek ugotować obrane kartofle w osolonej wodzie, około 8 średnich sztuk. Gdy kartofle będą miękkie należy odcedzić wodę i potłuc kartofle, następnie odstawić je do ostygnięcia. W między czasie drobno pokroić cebulę, 2 niewielkie sztuki, przeszklić na patelni, na margarynie. Gdy kartofle będą ostygnięte, lekko ciepłe, wymieszać je w misce z serem półtłustym białym (około 80 dag), z cebulą i 2 żółtkami. Posypać do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak